Alexander Reeuwijk ontsluiert Iran

25 september 2015

Vanaf volgende week ligt het boek in de winkel: Achter de sluier het land. In het afgelopen decennium reisde schrijver Alexander Reeuwijk meerdere malen van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met mullahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen. Met dit boek tilt Reeuwijk de sluier op, en toont de lezers Iran, in al zijn facetten.

Alexander Reeuwijk treedt ook op in het land de komende week. Op 30 september is er een lezing met diner bij boekhandel Het Leesteken in Purmerend (en dat is al helemaal uitverkocht). Op 2 oktober spreekt hij bij reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem (zie Facebookevent).

Boekhandelaar Jose Ferdinandus van boekhandel Het Leesteken las het boek al en schreef:

De ontvankelijkheid van de schrijver voor de schoonheid van wat hij ziet ontroerde mij vaak. Ik heb dit bijzondere reisverhaal dan ook met enorm veel plezier gelezen en heb nu een droom om zelf in werkelijkheid eens achter de sluier die Alexander Reeuwijk zo liefderijk voor mij opzij heeft geschoven te gaan kijken.