Daniël Jumelet

Daniël Jumelet (1973) is sinds 1994 werkzaam in de IT. Sinds 2005 doet hij onderzoek in de praktijk naar de toepassing van architectuur op infrastructuur. Dit heeft geleid tot het ontstaan van de methode DYA|Infrastructuur, die is gecontinueerd in de Open Infrastructure Architecture method (OIAm). Hij is een van de trekkers van de community die zich hieromheen heeft gevormd.

In het dagelijks werk houdt hij zich bezig met de vormgeving van complexe IT-oplossingen en met het trainen en coachen van mensen die zich in het vak willen bekwamen.

Eerder schreef hij het boek DYA|Infrastructuur: architectuur voor de fundering van de IT, leverde hij bijdragen aan diverse andere architectuurboeken en verschenen van zijn hand tal van artikelen in vaktijdschriften. Ook geeft hij regelmatig gastcolleges en spreekt hij op congressen in binnen- en buitenland.

English

Daniël Jumelet (1973) is a pioneer in IT architecture, constantly looking for innovation and improvement as he works with colleagues and clients. It is his passion to share his years of experience in the subject he practices with all his heart and soul.