Wie het Assen van honderd jaar geleden naast het Assen van nu legt ziet naast enorme verschillen ook veel gelijkenissen. Er zijn wat singels gedempt, maar de Vaart ligt er nog steeds. De statige panden aan de Brink staan er nog, maar theater De Nieuwe Kolk is onherkenbaar veranderd. Aan Vaart ZZ 1 lijkt niets veranderd. Zelfs de naam niet. En toch, de banketbakkerij is nu een makelaarskantoor.

Uit de enorme hoeveelheid beeld selecteerde Erik van Echten een honderdtal foto’s van ongeveer een eeuw oud en maakte op precies dezelfde plek een nieuwe foto. Op een dubbele pagina ziet u zo in één oogopslag zien wat er veranderd is in al die jaren. Wat voor de één vooruitgang is, is voor de ander een bron van nostalgie. Door het grote formaat zorgt Groeten uit Assen voor urenlang kijkplezier.

Groeten uit Assen is het vierde boek in de succesvolle reeks waarin eerder Groeten uit Groningen, Groeten uit Leeuwarden en Groeten uit Amsterdam verscheen. De reeks onder supervisie van Robert Mulder kan op een warm onthaal rekenen.

Groeten uit Assen is tot stand gekomen in samenwerking met het Drents Archief en de Asser Historische Vereniging.

Dit boek wordt gemaakt in coproductie met uitgeverij Koninklijke Van Gorcum (al tweehonderd jaar gevestigd in Assen).

Groeten uit Assen

Erik van Echten

Over de auteur(s)

Auteur zonder foto
Erik van Echten