Inburgeringscursus Groningen

Wat is een Groninger? Wat doet hij in zijn vrije tijd? Hoe dien je hem te voederen? Het zijn zomaar enkele vragen die beantwoord worden in de Inburgeringscursus Groningen.

De inburgeringscursus is bij uitstek geschikt voor nieuwkomers in de stad: mensen uit het westen of uit Emmen. Ook voor studenten is deze cursus een onmisbare handleiding om snel en intensief door te dringen tot de ziel van de gemiddelde Groninger. Daarbij zal ook het ondergronds gemompel dat de inboorlingen als hun eigen taal beschouwen nader onder loep genomen wordt, zodat de lezer binnen de kortste keren een levendig gesprek kan voeren met iemand uit bijvoorbeeld Uithuizen.

Naast uiterst informatieve stukken die gericht zijn op een wetenschappelijk onderbouwde kennistoename (Wie is Fokko Kramer?) vindt de cursist ook examenvragen en nuttige tips die zijn verblijf in Groningen ronduit kunnen veraangenamen.Zo krijgt de lezer als extraatje een cursus versieren op zijn Gronings aangeboden en worden alle geheimen van de provincie ontsluierd.
De kennis van stad en ommeland leidt direct naar een toelatingsbewijs voor het gebied.

Inburgeringscursus Groningen

Frank den Hollander & Herman Sandman

Meer van deze auteur(s)