De is de najaarsaanbieding van Uitgeverij kleine Uil

20 augustus 2021

Er staan acht boeken op de rol voor het najaar van 2021 bij Uitgeverij kleine Uil. Een mooie oogst.

1 Met Vraag dat maar aan de pelikanen maakt Nicolette Smabers haar comeback. Haar derde roman speelt in Den Haag en Nijmegen. Een intrigerend plot over familiebanden, het geheugen en Indië. Een literair hoogstandje.

2 De columns van Nanne Tepper voor het Nieuwsblad van het Noorden hebben nog niet aan kracht en humor ingeboet. Een vlijmscherpe pen en een genadeloos analytisch inzicht maken van zijn columnbundel Van de kansel een welkome aanvulling op zijn oeuvre.

3 De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart van Betje Wolff en Aagje Deken is wellicht de bekendste brievenroman uit de Nederlandse literatuur. Tonnus Oosterhoff tekende voor de hertaling in modern Nederlands

4 Met Bovendien ziet niemand je als je zwemt laat Jaap Krol opnieuw zijn droog-komische verteltalent zien. Een vertelling vanaf de camping, want het is daar net als het leven zelf.

5 Landschap met blauwe schutting is de vijfde bundel van Rik Andreae. Zijn gedichten raken het denkbeeldige en de uitzonderingen erop.

6 In Geluk is een vogel vertelt Aaldrik Pot over zijn avonturen in het veld met ruim dertig soorten. Over jonge raven die uit het nest vallen, zwarte spechten die zich rond eten aan keverlarven, noordse sterns die moeiteloos de hele wereld overvliegen en wespendieven die hun geheimen nauwelijks prijsgeven.

7 Sieger Vreeling beschrijft het fascinerende leven van F.J.P. van Calker (1841-1913) in Kasteelheer. Voor Van Calker naar Groningen kwam, was hij de biologieleraar van Vincent van Gogh in Tilburg en onderzocht hij arsenicummoorden in Arnhem. Hij gaf les in het gebouw waar later W.F. Hermans onderzoek zou doen.

8 [In Engels.] Working with LGBTQIA+ youth in the child welfare system – Perspectives from youth and professionals This book shows the powerful influence of relationships and networks for the LGBTQIA+ young person growing up in child protection and welfare systems. Mónica López López, Rodrigo González Álvarez, Mijntje ten Brummelaar, Kevin R.O. van Mierlo, Leo Wieldraaijer-Vincent.

Blader de hele catalogus hier door of download deze direct hier.

(foto voorkant: Jan Glas)