Foto’s van Robert Mulder te zien in Zuidlaren

19 november 2018

Fotograaf en reiziger Robert Mulder, tevens auteur van onze fotoboeken ‘Groeten uit Amsterdam’ en ‘Groeten uit Rotterdam’, exposeert deze maand zijn documentairefoto’s in Galerie Mozaiek te Zuidlaren.

Robert Mulder (75) is documentair fotograaf en werkte voor diverse kranten, tijdschriften en persbureaus, met name in het buitenland. De globetrotter was actief in bijna honderd landen. Sinds deze maand is er voor het eerst een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien in Galerie Mozaiek te Zuidlaren.

In zijn lange carrière maakte Mulder foto’s van de politieke ontwikkelingen in Zuid-Oost-Azië, waaronder de verkiezingen in Birma (1992) en de stroom van 250.000 Rohingya-vluchtelingen naar Bangladesh. In Jemen fotografeerde hij onder meer de joodse gemeenschap, in Groningen bezocht hij begraafplaatsen, en overal ter wereld legde hij religieuze rituelen vast op de gevoelige plaat.

Bangladesh - Dhaka. Tussen 1989 en 1995 was Robert Mulder een aantal keren in sloppenwijken in Bangladesh.
Foto: Robert Mulder (tekst en foto via Villamedia.nl)

De laatste jaren maakte hij enkele magnifieke fotoboeken. Mulder selecteerde honderd foto’s van het Amsterdam, respectievelijk Rotterdam van honderd jaar geleden en maakte evenveel recente foto’s op exact dezelfde plekken, verdeeld over de gehele stad. Het resultaat hiervan zijn twee luxe uitgegeven boeken in onze Groeten Uit-reeks, waar je niet op uitgekeken raakt. Een originele cadeautip voor de feestdagen!

De tentoonstelling ‘Documentaire traditie’ van de Groningse fotograaf Robert Mulder in Galerie Mozaiek, Ludinge 13 in Zuidlaren duurt tot 16 december. De galerie is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.
(Zondag 25 november om 14.00 uur geeft de fotograaf zelf een rondleiding door zijn expositie.)