Groeten uit Rotterdam wint Donner Boekenprijs 2018

20 april 2018

Bookstore Day was een mooie dag voor Robert Mulder, want hij mocht in boekhandel Donner voor zijn fotoboek Groeten uit Rotterdam de Donner Boekenprijs 2018 in ontvangst nemen.

Het persbericht over de prijs luidt:

Rotterdam – Het fotoboek Groeten uit Rotterdam – Honderd jaar veranderingen in de stad heeft de Donner Boekenprijs 2018 gewonnen. Auteur Robert Mulder nam afgelopen zaterdag de prijs in ontvangst in de boekhandel aan de Coolsingel tijdens de viering van Bookstore Day. Crowdfunders en klanten konden in maart hun stem uitbrengen.

Robert Mulder verzamelde voor zijn boek honderd oude foto’s van Rotterdam en maakte nieuwe opnames op exact dezelfde locaties. Daardoor wordt meteen duidelijk wat er is verschenen en verdwenen in de tussentijd.

Op de tweede plaats eindigde De geest uit de fles van Ger Groot en op de derde plaats Steden van Erasmus, de opmerkelijke rol van Rotterdam en Gouda in de Nederlandse Opstand van Feico Houweling. Directie, ambassadeurs en het bestuur van de coöperatie Donner hadden tien titels genomineerd.

De winnaar kreeg zaterdag een oorkonde en een sculptuur uitgereikt, evenals een boekenbon van een aanzienlijk bedrag. Ook kreeg hij de toezegging dat Donner zich voor zijn oeuvre blijft inzetten. Dit was de derde editie van de Donner Boekenprijs. Eerdere winnaars waren Hugo Borst en Jolande Withuis.