Het voorjaar bij Uitgeverij kleine Uil

08 januari 2021

Meer dan ooit kijken we uit naar het voorjaar. Maar liefst 11 boeken staan er op het programma.

* Lezers zullen smullen van De andere stad van Michal Ajvaz over een antiquariaat in Praag waar de hoofdpersoon een mysterieus boek in een onbekend handschrift vindt.

* Witter dan sneeuw is de tweede roman van Michelle van Dijk. Judith Mulder laat haar heftige evangelische jeugd achter zich en start een nieuw leven.

* Op de motor van Alaska naar Patagonië rijden: Hendrik Hoekstra en Manon Jensma deden het en schreven Expeditie Twin Amerika.

* De abele spelen zijn weer beschikbaar. De originele tekst met de vertaling door taalvirtuoos Gerrit Komrij.

* Met De onbekende wereld van Henk Melgers introduceert Doeke Sijens opnieuw een fascinerende schilder die ten onrechte vergeten is.

* In de Regenboogreeks verschijnt Een Alpenroman van Simon Vestdijk. Een geruchtmakende roman over de liefde tussen twee vrouwen.

* In de bundel Hop over de sofa verwondert Remco Ekkers zich over het kwaad in de wereld, over ongerijmdheden, maar ook over liefde.

* Het Basisboek Filosofie van Gerbert Faure neemt u mee langs de belangrijkste domeinen uit de wijsbegeerte.

* Bas Jongenelen geeft met het Basisboek Historische letterkunde een verrassend en gedegen overzicht van onze klassieke letterkunde.

* Wiebren Rijkeboer beschouwt in Rootsrock – 53 singer-songwriters in de periode 1980 – 2000 die rocken het rootsrocklandschap aan het eind van de 20e eeuw.

* Fotograaf Alfred Oosterman legt alledaagse momenten vast in zwartwit straatbeelden, Marjolein Scherphuis reageert met zeer korte verhalen. Het resultaat: Had kunnen zijn.

Bekijk nu onze folder hier.