Nieuws: De boeken van het najaar 2017

28 augustus 2017

Er staan weer mooie boeken op het programma voor het najaar. In Groeten uit Rotterdam, een nieuw deel in de ‘Groeten uit’-reeks, is de Maasstad prachtig in beeld gebracht door Robert Mulder. Martha Vollering schreef een spannende roman over een zoektocht naar een onbekende Rembrandt en er komen nieuwe dichtbundels van Jan Glas en Cees Bolle.

Roel Thijssen schreef een prachtig reisboek over over Laos en Ergens op het eind is het boek dat hoort bij het Belcampo Stipendium dat Erik Nieuwenhuis ontving. In de nieuwe Regenboogreeks, een reeks vergeten klassiekers uit de lhbt-literatuur verschijnt het Verzameld werk van Willem Bijsterbosch als eerste uitgave.

In deel 10 uit de Tzum-reeks Americana outlaws portretteert Wiebren Rijkeboer Amerikaanse singer-songwriters uit de roemruchte jaren zeventig. Museum Belvédère komt met een boek over Constructivistische Verbanden tussen Vlaanderen, Friesland en Groningen.

En last but not least staat voor begin 2018 een prachtig natuurdagboek De onsterfelijke nachtegalen van Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort op de planning.

Kortom: een mooi vooruitzicht. U kunt de catalogus hier downloaden of hier online inzien.