In Americana outlaws portretteert Wiebren Rijkeboer Amerikaanse singer-songwriters die in de roemruchte jaren zeventig hun finest hour beleefden. Hij neemt de lezer mee in zijn beleving van al die mooie en bijzondere albums die dat decennium kleur gaven. In vijftig beschouwende stukken pikt Rijkeboer de mooiste en belangrijkste eruit en vertelt hij waarom deze platen onmisbaar zijn in iedere verzameling en tot de canon van de singer-songwriters behoren. Van de koffiehuizen van New York tot de stranden van Los Angeles; van de hooggelegen prairies van Texas tot de heuvels van het Diepe Zuiden. Dat zijn de decors waarin Rijkeboers muzikale helden zich manifesteerden, met klassieke albums als resultaat.

Niet eerder bracht een schrijver de werelden tezamen van de uiteenlopende geschiedenissen van Amerika’s beste singer-songwriters en het muzikale erfgoed dat zij produceerden.

 

Pers:
Americana outlaws biedt troost aan mannen die ergens van binnen jongetjes blijven en niet uitgekeken raken op hun muziekliefde, op mannen die een leven leefden dat in Rijkeboers beleving minimaal een meesterwerk opleverde.
Peter van der Heide in het Dagblad van het Noorden

Rijkeboer weet met zijn overzichtelijke aanpak en heldere stijl een grote nieuwsgierigheid op te wekken. Hij neemt je mee op een boeiende ontdekkingsreis
Arjan Hut in het Friesch Dagblad 

Het zijn aanstekelijke beschrijvingen die uitnodigen om direct te gaan luisteren en platen uit de kast te trekken.
André Nuchelmans in het Platenblad

Americana outlaws – 50 singer-songwriters uit de seventies

Wiebren Rijkeboer

Over de auteur(s)

Wiebren Rijkeboer

Meer van deze auteur(s)