Deel 1 in de muziekreeks

De muziek van de jaren zestig oefent een grote aantrekkingskracht uit op vele generaties popmuziekliefhebbers. In De psychedelische sixties belicht Wiebren Rijkeboer vooral de bands die de weg naar het succes niet of nauwelijks hebben gevonden. Rijkeboer voert de lezer terug naar de nieuwe jeugdcultuur in Amerika waarin honderden bandjes ontstaan, die experimenteren met drugs en nieuwe muziekvormen. De garagerock en psychedelica verspreiden zich over het hele land. Van San Francisco en Los Angeles tot New York en Boston, maar ook in Texas. In De psychedelische sixties laat Rijkeboer zesenvijftig bands met hun beste lp’s de revue passeren. Heel soms is dat een gelauwerde band, maar meestal is het die onbekende groep met dat obscure meesterwerk.

Zesenvijftig bands, zesenvijftig lp’s – de Amerikaanse psychedelische sixties opnieuw en met een frisse blik belicht, in zesenvijftig verhelderende en enthousiasmerende stukken.

Pers:
‘Rijkeboer weet met zijn overzichtelijke aanpak en heldere stijl een grote nieuwsgierigheid op te wekken. Hij neemt je mee op een boeiende ontdekkingsreis.’
Arjan Hut in het Friesch Dagblad

De psychedelische sixties – 56 Amerikaanse bandjes

Wiebren Rijkeboer

Over de auteur(s)

Wiebren Rijkeboer

Meer van deze auteur(s)