Literaire wandeling Groningen

Ellen Deckwitz en Tommy Wieringa hebben in Groningen gestudeerd. Wieringa kreeg het advies om zijn studie geschiedenis op te geven en fictie te gaan schrijven. Deckwitz zette haar eerste poëtische stappen in De Dichtclub. Beiden werden succesvol. Groningen is een broedplaats van literaire talenten. Velen zwermen uit na hun studie, anderen blijven. Grote kans dat u in de binnenstad een schrijver in het wild tegenkomt.

In de Literaire wandeling Groningen nemen Roos Custers en Nick ter Wal u mee langs opmerkelijke literaire plekken in Groningen en Haren. In welk huis aan de Ossenmarkt woonde Willem Frederik Hermans? Waar liep Belcampo? Aan welk cafétafeltje zaten Jean Pierre Rawie en zijn dichtbroeder Driek van Wissen? Op welk terras begint de grote liefde in de roman Magnus van Arjen Lubach?

De wandeling zelf lopen met gids?
Roos Custers wandelt met groepen van zes tot twaalf personen langs huizen van beroemde auteurs, langs plekken waar ze werkten of waar ze nu begraven liggen. Altijd al willen weten waar W.F. Hermans zijn boze boeken schreef? Waar Gerrit Krol zijn jeugd doorbracht? Waar dichteres Ellen Deckwitz inspiratie opdeed voor haar poëzie? Wandel mee en kom alles te weten over wat de stad Groningen aan literairs te bieden heeft. Ook wandelingen door Haren zijn mogelijk.

Voor opgave en meer info: rooscusters@yahoo.com

De wandeling gaat door bij voldoende inschrijvingen (tenminste zes personen). Voor een wandeling op maat, afwijkende data of tijdstippen, neem contact op met Roos Custers.

Literaire wandeling Groningen

Roos Custers & Nick ter Wal

Meer van deze auteur(s)