Spaak – overwinnen van een burn-out

In Spaak kijkt schrijver Pierre Carrière terug op zijn burn-out. In zijn tuinhuisje aan de rand van de stad leest hij in het dagboek dat hij van die periode bijhield. Spaak geeft inzicht in de oorzaken van de burn-out. Hoe is het om een paar maanden thuis te zitten? Carrière neemt de lezer mee in zijn proces van herstel en beschrijft onder andere zijn sessies bij een psycholoog, haptonoom en natuurgenezer. Hij leert dat een burn-out een ziekte en genezing, pech en een zegen tegelijkertijd is. Een ziekte die dwingt tot verandering van levensritme en acceptatie van gebeurtenissen en karaktereigenschappen.

De schrijver wisselt de dagboekverhalen af met luchtige stukjes over het reilen en zeilen rond zijn tuinhuisje. De directe schrijfstijl en de humor maken Spaak contrastrijk en prettig leesbaar. Het is tevens een boek over universele thema’s als rouwverwerking, angst, loslaten, omgaan met pijn, verkrijgen van zelfinzicht en persoonlijke groei. Spaak raakt de lezer en zet hem aan het denken. Vooral over zichzelf.

Wat veel mensen ‘jezelf veranderen’ noemen is niet zozeer iemand anders worden, maar juist meer jezelf. Het is eerder oude blokkades opheffen dan nieuwe eigenschappen aanleren.

Over de auteur(s)

Pierre Carrière

Meer van deze auteur(s)