Boekpresentatie Groeten uit Leeuwarden

12 oktober 2014

Op zondag 19 oktober vindt in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) de boekpresentatie en opening plaats van de fototentoonstelling Groeten uit Leeuwarden, honderd jaar veranderingen in de stad.

Groeten uit Leeuwarden’ is een samenwerking tussen Uitgeverij kleine Uil en het Historisch Centrum Leeuwarden. In navolging van de succesvolle publicatie Groeten uit Groningen verschijnt nu een verrassend fotoboek over Leeuwarden met foto’s van fotografencollectief PS.

De fotografen selecteerden honderd stadsfoto’s uit de beeldcollectie van het HCL van honderd jaar terug en maakten op exact dezelfde plek opnieuw een foto. De oude en nieuwe foto’s in het boek tonen in één oogopslag de enorme veranderingen in de stad in de afgelopen eeuw. Een selectie van de meest opvallende foto’s is te zien in een fototentoonstelling in het HCL.
Wethouder Sjoerd Feitsma neemt zondagmiddag 19 oktober om 14.00 uur het eerste exemplaar van het fotoboek Groeten uit Leeuwarden in ontvangst uit handen van Robert Mulder van het fotocollectief PS. Mulder vertelt over het project en de totstandkoming van het boek. Stedenbouwkundige Niek Verdonk komt met een bijdrage over de stadsontwikkeling van Leeuwarden.

Groeten uit Leeuwarden is vanaf 19 oktober verkrijgbaar bij de boekhandel en bij het HCL. De fototentoonstelling is tot en met 5 april 2015 te zien in het HCL.

Plaats: HCL Groeneweg 1 8911 EH Leeuwarden. Aanvang: 14.00 uur.

Aanmelden via: historischcentrum@leeuwarden.nl