Coen Peppelenbos genomineerd voor Beste Groninger Boek 2018

16 februari 2018

Onze Coen Peppelenbos is met zijn roman De valkunstenaar genomineerd voor het Beste Groninger Boek 2018! De jury – Wilma Mansveld, Roeli Broekhuis, Bernard Cremer, Henk Spoeltman en Pauline Durlacher – koos dit boek samen met vier andere titels uit 75 inzendingen voor een plek op de shortlist. De prijs gaat jaarlijks naar een boek dat zich afspeelt in of rondom Groningen en/of geschreven is door een auteur die aldaar woonachtig is.

De andere genomineerden in de categorie ‘fictie’ zijn Sabine van den Berg met Zien horen zwijgen, Nhung Dam met Duizend vaders, Auke Hulst met En ik herinner meTitus Broederland en Lucas Zandberg met De rendementsdenker. In de categorie non-fictie strijden Jelto Drenth, Jan Evert Emmelkamp, Eric Bos en Norma van der Horst, Karin Sitalsing en Frans Westra om de prijs.

De winnaars worden op zondagmiddag 11 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in de Groninger Forum Bibliotheek. Vanaf 15:00 uur bent u van harte welkom op deze gratis toegankelijke middag. Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere Tonnus Oosterhoff, Peter Middendorp, Barbara Stok en de opnieuw genomineerde Auke Hulst. Het geheel is een initiatief van de Stichting Literaire Activiteiten Groningen en de bibliotheek.