Groeten uit Rotterdam genomineerd voor Donner Boekenprijs 2018

05 maart 2018

Fotograaf Robert Mulder is met zijn meest recente boek Groeten uit Rotterdam genomineerd voor de Donner Boekenprijs 2018. De bekende boekhandel te Rotterdam koos 10 boeken die in het afgelopen jaar zijn verschenen, variërend van (vertaalde) romans tot non-fictie en dit fotoboek, die zij graag extra onder de aandacht brengt in hun winkel en via deze actie.

De winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Boekhandel Donner op zaterdag 14 april 2018 om 17.00 uur, tijdens de tweede editie van de internationale Bookstore Day. De auteur van het bekroonde boek ontvangt een oorkonde, een boekenbon én de belofte dat Donner zich eeuwig voor diens oeuvre inzet.

Hoopt u net als wij dat Robert Mulder er met deze eer vandoor gaat? Dat komt dan goed uit, want u kunt als klant zijnde een stem uitbrengen op uw favoriete nominatie! Ga daarvoor naar de website van Boekhandel Donner en klik uw favoriet aan. Middels het versturen van een automatisch gegenereerd mailtje stemt u op het boek van uw keuze.

Over Groeten uit Rotterdam. Honderd jaar veranderingen in de stad
Je staat op dezelfde plek, maar in een andere tijd. Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto’s. Het verleden is verdwenen, maar is nog merkbaar in de details.

Robert Mulder zocht honderd oude foto’s van de stad en maakte honderd recente foto’s op exact dezelfde plek. In één oogopslag zie je de veranderingen in beeld. De Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw en de revolutionaire architectuur van de afgelopen decennia hebben het nieuwe aangezicht van de stad bepaald.

Groeten uit Rotterdam laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto’s in groot formaat naast elkaar te zetten blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. De ene keer valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, de andere keer in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een dosis weemoed.

Bekijk een bladerversie van het boek.

Pers
‘Een fascinerend foto-/kijkboek, met op elke dubbelpagina een uitdaging om de vele verschillen waar te nemen en ook het plezier om de verschillende subtiele gradaties van continuïteit te zien. Tekst is tweetalig: Nederlands en Engels. Ook interessant voor niet-Rotterdammers’
– Peter Bosma voor Biblion