‘Onsterfelijke nachtegalen’ on tour

09 februari 2018

Sinds 8 februari ligt het natuurdagboek De onsterfelijke nachtegalen van Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort in de boekhandels. Naar aanleiding van dit brievenboek treden de auteurs de komende maanden op bij verschillende gelegenheden. Ze zullen een lezing geven over de inhoud van het boek en eruit voordragen. Soms is er tevens sprake van een interview en gelegenheid tot signeren.

Barbara gaf deze week het startschot van de tournee met een gesprek over De onsterfelijke nachtegalen op Radio Noord; dat is hier (vanaf 8:20 min.) terug te luisteren.

Als u de auteurs zelf wilt uitnodigen voor een voordracht, neem dan vooral contact op met Uitgeverij kleine Uil: willem.goedhart@kleineuil.nl of 050-3176421.

Optredens februari
Donderdag 22 februari: Koorruïnelezing, Dorpskerk, Wassenaar (Barbara).
Zaterdag 24 februari: Boekexcursie (wandeling), Theehuis De Bosrand, Norg (Aaldrik).
Dinsdag 27 februari: Presentatie, Buitencentrum, Appelscha (Aaldrik).

Optredens in de Boekenweek, met als thema ‘natuur’
Zaterdag 10 maart: Vasaliswandeling, Boekhandel Daan Nijman, Roden (Aaldrik).
Dinsdag 13 maart: Lezing, Boekhandel Van der Velde, Assen (Aaldrik).
Woensdag 14 maart: Lezing, Boekhandel Daan Nijman, Roden (Aaldrik).
Donderdag 15 maart: Lezing, Buitencentrum, Nijverdal (Aaldrik).
Donderdag 19 april: Lezing, ’t Ol Schoultje, Huizinge (Barbara).

Over De onsterfelijke nachtegalen
Een natuurliefhebber hoeft nooit ver te reizen om iets te kunnen waarnemen. Ook rondom het eigen huis kun je jezelf al verwonderen over alles wat vliegt, loopt en groeit. Aaldrik Pot woont op het zand in Norg en was benieuwd hoe de alledaagse verschuivingen in de natuur door Barbara de Beaufort, wonend op de Groningse klei bij Zandeweer, zouden worden ervaren. Een enthousiast dagboek in brieven is het resultaat.

Beleef je die dagelijkse portie natuur anders als je jouw ervaringen vertelt aan een ‘vreemde’? Iemand die de plek waar je woont wel kent, maar er niet vaak komt. Ga je daardoor beter kijken, en ook preciezer schrijven? Wat gebeurt er op dezelfde dag op een andere plek, op andere grond?

Een natuurboek in de traditie van J.A. Baker, Nan Shepherd en Koos van Zomeren.

Over de auteurs
Aaldrik Pot (1973) groeide op in Delfzijl en ontdekte de natuur tussen de chemische industrie, kranen en havenloodsen. Tien jaar geleden verhuisde hij naar de hogere zandgronden in Norg. Hij werd er boswachter voor Staatsbosbeheer. Pot schrijft en fotografeert over natuur voor kranten en bladen.

Barbara de Beaufort (1958) werd geboren op Texel. Via de Betuwe, Kampen en Wassenaar streek ze weer in het noorden van het land neer. De Beaufort doorliep de kunstacademie en werd opgeleid tot pastoraal werker. Ze is in dienst van de gemeente Huizinge op het Hogeland van Groningen.

Voorpublicatie
Bent u nieuwsgierig geworden naar De onsterfelijke nachtegalen? Lees dan online alvast enkele fragmenten.