Reisboekenavond bij boekhandel Het Leesteken

08 juni 2018

Marijke Arijs, Alexander Reeuwijk en Roel Thijssen nemen de lezer op dinsdag 26 juni aan de hand van hun nieuwe reisboeken mee naar Spanje, Indonesië en Laos.

Marijke Arijs schreef De hoed van Federico: highlights en hotspots in literair Spanje. De Spaanse literatuur kent nogal wat mythische helden. Iedereen heeft wel gehoord van Don Quichotte, Don Juan of El Cid. In haar boek zoekt Marijke de plekken op waar zij thuis horen. Niet alleen deze romanpersonages komen aan bod. Ze gaat ook op zoek naar sporen van George Orwell en andere auteurs. De reis eindigt in Barcelona, de stad van Carlos Ruiz Zafón.

In Het land onder de Witte Parasol. Reizen door Laos maakt Roel Thijssen de lezer deelgenoot van zijn fascinatie voor dat land, die begon toen hij voor zijn Indochinese spionageromans inspiratie opdeed. Hij raakte daarbij in de ban van de schoonheid en de relatieve ongereptheid van Laos, maar ook van de complexe geschiedenis van het koninkrijk van de miljoen olifanten.

Alexander Reeuwijk reisde in Varanen, orang-oetans en paradijsvogels in het spoor van de Britse natuuronderzoeker (en voorloper van Charles Darwin) Alfred Russel Wallace door Indonesië. Wallace ontdekte dat de flora en fauna in het oosten van de archipel wezenlijk verschilde van die in het westen. Alexander ging op zoek naar de huidige stand van zaken en ontmoet daarbij allerlei dieren en mensen en schrijft daar prachtig over, met als hoogtepunt de confrontatie met zijn geliefde paradijsvogels.
 
Wanneer: dinsdag 26 juni om 19.30
Waar: Boekhandel Het Leesteken in Purmerend
Entree: € 7,50
Reserveren: info@leesteken.nl zie ook deze Facebookpagina.