Uitgeverij kleine Uil is klaar voor Pride Month

30 mei 2024

Met de verschijning van drie novellen die ter gelegenheid van Roze Zaterdag geschreven zijn + de publicatie van Zij/haar + de uitbreding van de Regenboogreeks met Een man alleen van Christopher Isherwood is meer dan klaar voor de Pride Month. Speciale aandacht vragen we voor twee evenementen:

2 juni
Op 2 juni is de boekpresentatie van Zij/haar: een ABC van lesbische literatuur. In deze essaybundel bespreken essayisten 26 bekende en minder bekende werken uit de lesbische literatuur. In boekhandel Savannah Bay in Utrecht vindt de feestelijke presentatie plaats. Tijdens de presentatie zullen schrijvers Minke Douwesz en Inge Schilperoord en Savannah Bay-eigenaar Marischka Verbeek worden geïnterviewd over over hun bijdragen aan Zij/haar, het belang en de voorbeeldfunctie van lesbische en queer literatuur. Zie hier voor meer informatie.

19 juni
In aanloop naar Roze Zaterdag organiseert het Forum een avond rond queer literatuur. Drie nieuw verschenen gay novellen en een bundel over lesbische literatuur worden gepresenteerd. En welke boeken van lesbische schrijfsters moet je echt gelezen hebben? De avond bestaat uit een mix van korte boekenpitches en interviews. Aan het woord komen schrijfsters die de bundel Zij/haar, Een ABC van lesbische literatuur (red. Minke Douwesz, Marie-José Klaver en Laurie Bastemeijer) hebben samengesteld, een staalkaart van persoonlijke verhalen over lesbische romans. Aletta Becker, Inge Schilperoord en Marie-José Klaver zullen vertellen over hun essays voor de bundel.

Er is deze avond vanzelfsprekend ook aandacht voor nieuw queer werk. Eric de Rooij (Nul meter afstand), Coen Peppelenbos (Onfatsoenlijk en luxueus) en Doeke Sijens (Vleugels) hebben elk een novelle geschreven waarin op allerlei manieren het moderne leven van gays in stad en provincie wordt beschreven.

Er is natuurlijk ook ruimte voor de roze leeservaringen van de bezoekers. Zie hier voor meer info.