Van de kansel, columns van Nanne Tepper, wordt gepresenteerd bij De Literaire Hemel

04 februari 2022

De Literaire Hemel, de literaire talkshow van Drenthe onder leiding van Annette Timmer en Joep van Ruiten, besteedt in de komende aflevering aandacht aan Van de kansel, de verzameling columns die Nanne Tepper schreef voor het Nieuwsblad van het Noorden. Samenstellers Louis van Kelckhoven en Herman Sandman zijn aanwezig om het boek te presenteren. De aflevering wordt opgenomen in de bibliotheek van Rolde en is vanaf 12 februari terug te zien op de site van De Literaire Hemel.

De andere gasten zijn Douwe Draaisma en Aleid Truijens.

Joep van Ruiten praat in deze digitale editie met geheugenprofessor Douwe Draaisma over De ivoren cel. In dit boek bundelde Draaisma tachtig herinneringen aan intense ervaringen van schrijvers uit delen van Privé-domein. En hij wijst op een aantal misvattingen over het geheugen.

Annette Timmer interviewt Aleid Truijens over Leven in de verbeelding. Hella S. Haasse 1918-2011. Hierin laat de biograaf zien hoe Haasse het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding.