Dit is onze voorjaarsaanbieding van 2022

14 januari 2022

Deze 8 nieuwe boeken van Uitgeverij kleine Uil komen eraan. Een fijn voorjaar dus!

* In Groeten uit Utrecht laat fotograaf Robert Mulder zien wat er verdwenen en verschenen is in de Domstad. Door 100 jaar oude en nieuwe foto’s in groot formaat naast elkaar te zetten, blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen.

* Langs lijnen van geleidelijkheid van Louis Couperus is een fascinerende roman over een moderne, jonge vrouw die uit haar gewelddadige huwelijk vlucht. Albert Kroezemann zorgde voor hedendaags Nederlands met behoud van het oorspronkelijke karakter.

* The Clash, The Cure, The Police en U2, maar ook Doll By Doll, Cowboys International en The Dukes Of Stratosphear. Wiebren Rijkeboer portretteert ze allemaal in Power in the darkness.

* Max Niematz en Anton Dautzenberg hebben elkaar nooit in levende lijve ontmoet, maar schreven elkaar een jaar lang. Zonder schrammen vaart niemand wel is een opwindende briefwisseling tussen botsende ego’s en poëtica’s.

* Augustus van Eric de Rooij is een spannende en weemoedige roman in het hart van een Hollandse zomer. De aidsepidemie raast door de wereld. Erik en zijn flamboyante vriend Maurits storten zich in het Amsterdamse uitgaansleven van drank, lust en mannenzweet.

* ‘Intens, beheerst, op de juiste momenten losbrekend,’ schrijft Tonnus Oosterhoff over de debuutbundel binnen blijven van Erik-Jan Hummel. Het schemergebied tussen binnen en buiten, de tuin en het balkon, al dan niet symbolisch geladen, moet veroverd worden door de ik in deze gedichten.

* In Van hier nu tot hier na – Verhalen uit een hospice van Elly van Pagée krijg je via verhalen en gedichten een inkijkje in de wereld van het hospice. Een huis waar spanning, onbegrip, verdriet en machteloosheid is, maar ook een plek waar wordt gelachen, waar tederheid, liefde en opbeurende woorden zijn. Met foto’s van Alfred Oosterman.

* Bé Kracht heeft talloze malen geëxposeerd, vaak in groepsverband. Hij schildert voornamelijk het Groninger landschap in een exotisch aandoend palet. Jannes de Vries en Doeke Sijens maakten Zonlicht en warmte spelen met de kleur over hem.

Blader hier door de catalogus of download de pdf hier.