Allemaal presentaties

12 november 2022

Het waren drukke weken op de uitgeverij. Er werden maar liefst 6 boeken ten doop gehouden de afgelopen tijd.

In Haarlem werd een rijk geïllustreerd boek gepresenteerd over de in 2015 overleden kunstenares Lisa Steffens. Zus Nelly hief het glas in galerie Galerie SPW59 op de verschijning van het boek te midden van de kunst van Lisa Steffens. Op de Instagrampagina van de galerie (een beetje naar beneden scrollen) vind je diverse foto’s van de bijeenkomst.

Fijnstof is de titel van de bundel van Trudy Dijkshoorn die in een bierbrouwerij in de stad Groningen werd onthuld op een druk bezochte bijeenkomst met vrienden, familie en dichters. Kasper Peters gaf een spetterend gastoptreden en Trudy zelf wist een goede balans te bewaren tussen humor, ontroering en haar meest kenmerkende eigenschap: optimisme.

In Den Haag hoorden we vioolspel en accordeon van supergetalenteerde jonge mensen van het conservatorium die Arjen van Meijgaard had uitgenodigd bij de presentatie van De laatste klanken van Icarus. Hij werd ook nog ondervraagd door twee van zijn leerlingen. Boekblad was erbij en maakte een reportage over avond in boekhandel De Vries van Stockum.

Zonder presentatie, maar wel meteen met veel publiciteit, verscheen Moeten we dit weten voor de toets? van Coen Peppelenbos. Hij vertelde erover in het programma De Taalstaat van Frits Spits.

Het eerste exemplaar van Woest & ledig van Joep van Ruiten werd tijden De Literaire Hemel overhandigd aan Evert van Dijk, hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden. Het was een thuiswedstrijd voor Joep en ook een beetje apart om door zijn medepresentator Annette Timmer geïnterviewd te worden, maar het werd amusant en intiem.

René Nauta en Beke Olbers maakten Buiten leven, een boek van uitgeverij Extra, dat wij voor hen in de markt zetten. Een opvolger van het megasuccesvolle Bushcraft Handboek. Het dikke boek werd op een speciale dag gepresenteerd en op de Facebookpagina van Extra vind je de foto’s.