Bliedschop veur t bezeren

Henk Puister schrijft mooi, zorgvuldig Veenkoloniaals, z’n moedertaal. In zijn verhalen en gedichten heeft Puister oog voor de zwakkeren in de samenleving, de liefde, zorg en ‘omdenken’ die de mensen aan elkaar bindt. Hij schrijft ook over de onverschilligheid en het onbegrip die er tussen mensen bestaat en de eenzaamheid die daaruit voortkomt. Hij schrijft over de grote Liefde, die onzeker en verlegen maakt en altijd op afstand wordt beleden en de onmacht deze gevoelens te uiten. Puister voelt zich sterk verbonden met de kwetsbare scharrelaars in onze moderne maatschappij, hij haalt ze uit de anonimiteit.

In veel van zijn gedichten voert Puister deze mensen op, maar de poëzie gaat evenzeer over de dichter zelf. Zijn gedichten zijn altijd uiterst persoonlijk en spreken door hun eerlijkheid een grote schare lezers aan. Veel mensen vinden herkenning in het werk van Henk Puister.
Het werd tijd om een bloemlezing uit te geven van Puisters werk. Jan Glas selecteerde voor Bliedschop veur t bezeren de mooiste gedichten van Puister.

Bliedschop veur t bezeren

Henk Puister

Over de auteur(s)

Henk Puister