Diezeg laand
[boek + gratis audio cd]

De Groningstalige jazztraditie heeft in zanger en dichter Jan Glas een nieuwe swingende ambassadeur gevonden. Samen met dichter Erik Harteveld vertaalde Glas diverse all time hits uit the Great American Songbook in het Gronings.

Begeleid door twee musici die hun sporen in de jazz ruimschoots verdiend hebben, Addy Scheele op piano en Hans Lass op contrabas, vertolkt Jan Glas klassieke hits als Misty, Paper Moon, Blue Skies, I fall in love to easily en vele andere.

Journalist Illand Pietersma duikt in de geschiedenis van de Groningstalige jazz met een verhaal over Roelof en Jannie Stalknecht. Van het Roelof Stalknecht trio zijn een viertal songs opgenomen op deze cd, waaronder het beroemde Henderk
Jan
en Laiverd kom weer bie mie.

Dat het weerbarstige Gronings kan swingen wisten we al, Jan Glas bewijst het opnieuw!

Addy Scheele, componist en arrangeur, was begeleider van onder meer Rients Gratama en speelde piano in salonorkest Pluche.

Hans Lass studeerde in Groningen contrabas aan het conservatorium en speelde onder anderen met John Scofield en Philip Catherine.

Pers
‘Dichter Jan Glas laat zien dat het Gronings  geen stugge taal is. Hij laat het Gronings soepel door de Amerikaanse standards glijden.’ 
www.jazzflits.nl

Meer van deze auteur(s)