Een vrouw beminnen

Na de dood van de zondagsschilder Egbert Steijn doen zijn schilderijen goede prijzen. Olivia heeft contact met haar overleden man als ze zijn kunstwerken bekijkt. Het is een ramp voor haar wanneer de schilderijen worden gestolen. De politie kan haar niet helpen en ze gaat zelf op zoek. Op internet vindt ze aanknopingspunten, maar die brengen haar geen geluk. Of wel? Ze gaat anders tegen haar man en het leven aankijken.

Een vrouw beminnen is een roman met indringende vragen over het leven, de kunst en levenskunst. Hoe verwerk je het bericht dat je niet lang meer te leven hebt? Wat kunnen de omstanders dan doen en zeggen? Hoe kun je nog genieten van het leven als je partner overleden is? Wat bezielt een kunstenaar die zonder publiek blijft werken? Bestaat de dood niet voor hem en overleeft hij door zijn kunst?

Een vrouw beminnen beschrijft vanuit wisselend perspectief het leven van twee echtparen. De roman dwingt de lezer zich met vier personages te identificeren, maar als hij het boek uit heeft, laat hij de standpunten van drie van hen vallen.

Een vrouw beminnen

Henk van der Ent

Over de auteur(s)

Henk van der Ent

Meer van deze auteur(s)