Groeten uit Rotterdam: Honderd jaar veranderingen in de stad

Je staat op dezelfde plek, maar in een andere tijd. Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto’s. Het verleden is verdwenen, maar is nog merkbaar in de details.

Robert Mulder zocht honderd oude foto’s van de stad en maakte honderd recente foto’s op exact dezelfde plek. In één oogopslag zie je de veranderingen in beeld. De Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw en de revolutionaire architectuur van de afgelopen decennia hebben het nieuwe aangezicht van de stad bepaald.

Groeten uit Rotterdam laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto’s in groot formaat naast elkaar te zetten blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. De ene keer valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, de andere keer in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een dosis weemoed.

Klik hier voor een bladerversie van het boek.

Pers:
‘Een fascinerend foto/kijkboek, met op elke dubbelpagina een uitdaging om de vele verschillen waar te nemen en ook het plezier om de verschillende subtiele gradaties van continuïteit te zien. Tekst is tweetalig: Nederlands en Engels. Ook interessant voor niet-Rotterdammers’
Peter Bosma voor Biblion

Groeten uit Rotterdam

Robert Mulder

Over de auteur(s)

Robert Mulder

Meer van deze auteur(s)