Wanneer Bart Temme samen met zijn vriend een monumentaal herenhuis in Leeuwarden koopt, raakt hij geïntrigeerd door de historische plafondschildering in de woonkamer. Wie was de schilder?
Hij gaat op onderzoek uit en stuit op de naam van Andries van der Sloot (1883 – 1955). Van der Sloot wordt gerekend tot een van de belangrijkste impressionistische kunstschilders van Friesland.
Temme raadpleegt archieven, vindt persoonlijke documenten en brieven en bezoekt de plekken waar Van der Sloot woonde en werkte. Het leven van de schilder blijkt doortrokken van armoede, tegenslag, verlies, overspel en onvervulde dromen.
De zoektocht naar de kunstschilder is ook een ontdekkingsreis naar Temmes eigen leven en zijn Friese familiegeschiedenis. In het verdwijnpunt beweegt iets is een mengeling van roman, documentaire en (auto)biografie.

In het verdwijnpunt beweegt iets

Bart Temme

Over de auteur(s)

Bart Temme

Meer van deze auteur(s)

Gerelateerd nieuws

  • Foto’s presentatie ‘In het verdwijnpunt beweegt iets’ van Bart Temme

    30 november 2023

    Vorige week vrijdag presenteerden we bij Tresoar In het verdwijnpunt beweegt iets van Bart Temme. Verschillende mensen vertelden iets over de schilderijen die ze thuis hadden van Andries van der Sloot. Stralend middelpunt was Bart Temme die boek na boek moest signeren. Het boek is verkrijgbaar in elke winkel, maar mocht u op zaterdag 2 […]

    Lees verder