De achtste druk alweer van het succesvolle Basisboek Literatuur. Opnieuw geactualiseerd en uitgebreid. Het Basisboek Literatuur is een onmisbaar naslagwerk voor studenten, scholieren en deelnemers aan leeskringen. Wat is een enjambement? Welke argumenten kom je tegenkomen in een recensie? En wat is ook alweer een zeugma?

Het Basisboek Literatuur is geschreven door Corrie Joosten, Coen Peppelenbos en Bart Temme (vakgroep Nederlands van NHL Stenden).

Het Basisboek Literatuur is bedoeld voor studenten Nederlands in de bachelor en de master èn voor leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs die meer willen dan een doorsnee literatuurmethode aanbiedt. Voor docenten Nederlands is het boek een welkom naslagwerk.

In de pers:

‘Handzaam en overzichtelijk. Informatief en deskundig. Een afgewogen verhouding tussen de hoeveel tekst en illustraties’
Joep van Ruiten op Woest en ledig

‘Handig, breed opgezet overzicht.’
Trouw

‘prima naslagwerk’
Menno Schenke in het Algemeen Dagblad

‘Hoera!’
Arjen Fortuin in NRC Handelsblad

‘Praktisch naslagwerk’
Reformatorisch Dagblad

‘Een aangenaam handboek met veel voorbeelden uit de recente literatuur, plaatjes en in begrijpelijk Nederlands geschreven.’
Radio Nederland Wereldomroep

‘Dankzij de vele voorbeeldanalyses leest het boek als een praktisch naslagwerk.’
Lezen

‘- Het hoofdstuk biedt een prachtig overzicht voor de literatuurliefhebber die graag wat handvatten wil hebben om zijn grip op literaire werken te verbeteren.
– Ook de daaropvolgende hoofdstukken bieden veel moois (…).
– Het Basisboek literatuur is een indrukwekkend boek geworden. Niet alleen is het plezierig om te lezen en geeft het enorm veel informatie en overzicht, het is ook praktisch inzetbaar voor de mensen in de klas.
– Basisboek literatuur zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een verdieping van menig leesdossier in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.’

Levende Talen

Meer van deze auteur(s)