• De laatste maitresse

  Frankrijk, 18e eeuw. Jeanne wordt geboren als het onwettige kind van een naaister en een monnik. Zij moet gaan waarmaken wat haar moeder niet is gelukt: haar klasse ontstijgen door gebruik te maken van haar fraaie uiterlijk. Dan breekt de Franse Revolutie uit. Een kleurrijke roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, met een onweerstaanbaar hoofdpersonage.

 • Hij/hem

  Hij/hem Een ABC van Regenboogboeken is niet zomaar een alfabet aan gayclassics. Het is een staalkaart aan persoonlijke verhalen over boeken die een leven hebben bepaald of veranderd. Sommige boeken zijn van levensbelang geweest: je keek in een spiegel en zag een toekomstig bestaan.

 • Een Nobelprijs geboren in Groningen

  De Hongaarse wetenschapper Albert Szent-Györgyi (1893 – 1986) won in 1937 de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde voor zijn ontdekking van vitamine C en onderzoek naar de ademhaling van cellen. In dit boek kijken we terug op Alberts veelbewogen leven. Een leven vol oorlog en controverse, maar ook humor en natuurlijk heel veel wetenschap.

 • Lucifer

  De tragedie Lucifer gaat over een opstand in de hemel, uitlopend op een totale oorlog. Dit imposante drama van de dichter Joost van den Vondel is tegenwoordig voor bijna niemand nog verstaanbaar. Om de taalafstand te overbruggen maakte neerlandica Marijke Meijer Drees een complete hertaling van het origineel uit 1654. Lucifer is onderdeel van de reeks hertalingen.

 • Waar zijn de dagen voor

  Dit is een verhaal over hoe de vrolijkheid verdampte. Sinds zijn studententijd ervaart Daan de buitenwereld als bedreigend. Door paniekaanvallen komt hij nauwelijks meer buiten en hij verschuilt zich in een bunker met boeken. Dan, volkomen onverwacht en na veel mislukte Tinderdates, ontmoet hij Kathy.

 • Fijnstof

  Trudy Dijkshoorn werpt een frank en vrije blik op het noorden, maar ook op haar eigen dromen, vriendschappen en relaties. Ze gebruikt daarbij verrassende zinnen en beelden die je bijblijven. Als fijnstof.

Het Basisboek Moderne Letterkunde is uit

1 juni 2023

Gerbert Faure en Bas Jongenelen schreven het Basisboek Moderne Letterkunde, een rijk geïllustreerd boek. Wie waren de Vijftigers ook alweer? Wat betekent expressionisme? Welke boeken uit de voormalige koloniën zijn aanraders? Het Basisboek Moderne Letterkunde beantwoordt dit soort vragen door een overzicht te bieden van de belangrijkste Nederlandstalige literatuur uit de 20e en 21e eeuw. Aan de hand van […]

Lees verder of bekijk het Nieuwsoverzicht

Mis niks door u aan te melden voor de nieuwsbrief