• Noodlot

  Frank Westhove geniet van het bohemienleven in Londen. Als hij op een koude winteravond thuiskomt, wordt hij opgewacht door een vriend van lang geleden.  Margriet van der Meer maakte een moderne hertaling van dit tijdloze meesterwerk.

 • Vrijdenkers in muziek

  In Vrijdenkers in muziek zoekt Edwin Hofman hoofdrolspelers uit de alternatieve Nederpop van de afgelopen decennia op. Via persoonlijke ontmoetingen tekent Hofman de achtergronden op bij de albums, de singles, de podia en media, de tournees en de festivals.

 • De stille kracht

  In het plaatsje Laboewangi vindt een aantal mysterieuze gebeurtenissen plaats. Op Java noemen ze het dat-waar-je niet-over-spreekt: een geheimzinnige, stille kracht. Resident Van Oudijck vindt dat maar onzin. Als hij een regent ontslaat omdat hij zich op een feest onbeschoft gedragen heeft, slaat de stille kracht toe.

 • Een man alleen

  Hoe ga je verder na de dood van je geliefde? Dit is de centrale vraag in Een man alleen, de roman die zich afspeelt op één dag in 1962 in Los Angeles. Het boek werd in 2009 verfilmd door Tom Ford.

 • Pretpark Paradijs

  Vreemd dat er nog geen pretpark is dat het paradijs nabootst. Het zou een gat in de markt zijn, niet alleen voor kerkgangers, maar voor iedereen die een leuk dagje uit wil.
  De verhalen zijn zowel humoristisch als aangenaam weemoedig van toon. De onverwachte wendingen maken Pretpark Paradijs en andere verhalen tot een fascinerende bundel.

 • Hoog water

  Nederland is een kunstland. Wonen op een oude zeebodem vinden wij hier heel gewoon, maar het is uniek in de wereld. Hoog water is een rijke bundel korte verhalen die elk op zichzelf staan, en samen een verhaal vormen.

 • Kraspoekol, of de slavernij

  Kraspoekol, of de slavernij is een antikoloniaal toneelstuk dat Dirk van Hogendorp schreef in 1800. Kraspoekol, of de slavernij wordt na één opvoering en veel ophef nooit meer in uitvoering gebracht. Het is een verhaal dat niet verloren mag gaan. Door deze hertaling naast de oorspronkelijke tekst te plaatsen is het toneelstuk weer toegankelijk voor een breed publiek.

Uitgeverij kleine Uil is klaar voor Pride Month

30 mei 2024

Met de verschijning van drie novellen die ter gelegenheid van Roze Zaterdag geschreven zijn + de publicatie van Zij/haar + de uitbreding van de Regenboogreeks met Een man alleen van Christopher Isherwood is meer dan klaar voor de Pride Month. Speciale aandacht vragen we voor twee evenementen:

Lees verder of bekijk het Nieuwsoverzicht

Mis niks door u aan te melden voor de nieuwsbrief