• Olaf

  Olaf logeert een week bij zijn opa en oma. Maar er gebeuren vreemde dingen. Olaf snapt er niets van. Tot hij bij het graven van zijn ondergrondse hut een geheimzinnig gangenstelsel ontdekt met zeven deuren. Daar begint zijn grote avontuur.

 • Ergens onderweg

  De gedichten in Ergens onderweg tonen een zoektocht naar én duiding van ongereptheid en verstilling én contemplatie over opgedane indrukken binnen en buiten de landsgrenzen. Berusting en opstandigheid wedijveren met elkaar.

 • De sollicitant

  Deze brievenbundel is een hommage aan de sollicitatiebrief, en geeft een inkijkje in het alledaagse leven van de werkzoekende. De brieven staan in de Angelsaksische traditie van prank letters, zoals Barry Marder’s Letters From a Nut, The Lazlo Letters van Don Novello en The Timewaster letters van Robin Cooper.
  “Ik heb spijt dat ik Bram Esser geen levenslang contract heb aangeboden.” – Arnon Grunberg

 • Pretpark Paradijs

  Vreemd dat er nog geen pretpark is dat het paradijs nabootst. Het zou een gat in de markt zijn, niet alleen voor kerkgangers, maar voor iedereen die een leuk dagje uit wil.
  De verhalen zijn zowel humoristisch als aangenaam weemoedig van toon. De onverwachte wendingen maken Pretpark Paradijs en andere verhalen tot een fascinerende bundel.

 • Hoog water

  Nederland is een kunstland. Wonen op een oude zeebodem vinden wij hier heel gewoon, maar het is uniek in de wereld. Hoog water is een rijke bundel korte verhalen die elk op zichzelf staan, en samen een verhaal vormen.

 • Voor mijn lieve wandelaar

  In de bundel Voor mijn lieve wandelaar zijn nieuwe, ongepubliceerde gedichten van de bekende Drentse schrijfster Marga Kool verzameld. Daarnaast bevat de bundel haar mooiste, al eerder verschenen Nederlandstalige poëzie. Terugkerende thema’s in de bundel zijn: liefde, weemoed, landschap, vergankelijkheid.

Demissionair minister Mark Harbers lovend over boek Hoog water ; laaglands leven van Karel Feenstra

3 december 2023

De Haagse schrijver Karel Feenstra overhandigde vrijdag 1 december het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek aan demissionair minister Mark Harbers. Tegen het decor van het schitterende en toepasselijke Panorama Mesdag prees Harbers de schrijver van het boek vol korte verhalen om zijn spitsvondigheid en mooie taal. Feenstra zelf zei bij zijn presentatie: ‘We moeten […]

Lees verder of bekijk het Nieuwsoverzicht

Mis niks door u aan te melden voor de nieuwsbrief